Aktuelne vijesti

Potpisani ugovori za sanaciju i rekonstrukciju nekoliko putnih pravaca na području općine Sapna

Datum:

Nakon provedenih postupaka javne nabavke, općinski načelnik Zudin Mahmutović danas je potpisao nekoliko ugovora o izvođenju radova sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture na području općine Sapna, čija ukupna ukupna vrijednost iznosi 150.406,07 KM.

Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta prema Zavidu u MZ Rastošnica i to na trasi od regionalnog puta R456 do mjesnog groblja u dužini od oko 750 metara. Vrijednost ovih radova iznosi 46.684,87 KM a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su uz učešće Ministasrtva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona u iznosu od 15.000,00 KM, građana MZ Rastošnica u iznosu od 14.030,46 KM, dok se ostatak sredstava u iznosu od 17.654,41 KM finansira iz budžeta Općine Sapna.

Također, vršiće se i rekonstrukcija puta u MZ Međeđa, odnosno priključni put u naselju Grabovice. Vrijednost ovih radova iznosi 51.288,71 KM a sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su također učešćem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona i to u iznosu od 35.000,00 KM dok je ostatak obezbjeđen ličnim učešćem građana MZ Međeđa.

U MZ Kovačevići će se izvoditi radovi na sanaciji nekategorisanog puta na dionici od mjesne džamije kroz naselje Hodžići do izlaza na lokalni put. Vrijednost ovih radova iznosi 37.478,04 KM a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su ličnim učešćem građana MZ Kovačevići u iznosu od 18.785,20 KM dok je ostatak od 18.692,84 KM obezbjeđen iz budžeta Općine Sapna.

Ugovor o izvođenju radova potpisan je i za asfaltiranje pristupnog puta prema objektu ambulante u MZ Vitinica te nekoliko sitnih popravki na lokalnom putu Sapna – Vitinica. Vrijednost ovih radova iznosi 14.954,45 KM a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su učešćem MZ Vitinica, odnosno donacijom H.O. „Help others – pomozi drugima, Austrija – BiH“ u iznosu od 5.000,00 KM dok je ostatak sredstava u uznosu od 9.954,45 KM obezbjeđen iz budžeta Općine Sapna.

Sve ugovorene radove izvodiće građevinsko preduzeće „Izgradnja“ d.o.o. Teočak.

rtvglasdrine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti