back to top

Aktuelne vijesti

Potpisivanje Ugovora O Stipendijama Za Maturante Srednjih škola Iz TK

Datum:

Nakon što su stvoreni preduslovi za isplatu jednokratnih stipendija u iznosu od 300 KM svim učenicima završnih razreda srednjih škola, a koja bi im trebale poslužiti kao pomoć prilikom nastavka daljnjeg obrazovanja ili pak potrage za poslom, potpisivanje ugovora sa maturantima bit će organizovano sutra 30. juna.

Potpisivanje je zakazano u JU Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla u 10:00 sati i JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla u 11:00 sati.

Potpisivanju ugovora će prisustvovati premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović.

Podsjećamo Vlada TK je ranije utvrdila, a Skupština TK usvojila prijedlog Zakona dopuni Zakona o srednjem obrazovanje i odgoju.

– Puno smo radili da bi došlo do realizacije ove mjere. Prvo smo pokrenuli proceduru za izmjenu i dopunu Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju kako bismo imali pravni osnov za dodjelu maturalnog poklona. Rebalansom budžeta u srijedu smo osigurali i sredstva za ovu namjenu. Sada zajedno sa školama pripremamo ugovore za sve maturante koji su završili sve svoje maturalne obaveze. Zahvaljujem se zastupnicima većine u Skupštini TK, premijeru i članovima Vlade TK na izuzetnom angažmanu oko realizacije ove mjere – izjavio je nedavno Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, naglasivši da je ova mjera dokaz da je Vlada opredijeljena podržavati mlade ljude.

enovosti.ba

Najnovije vijesti