Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Povećane cijene usluga JU “Naše dijete” i JKP “Komunalac” –

Datum:

Gradsko vijeće Grada Tuzle na današnjoj sjednici donijelo je između ostalog i dvije Odluke, nakon čega će poskupiti usluge JKP Komunalac Tuzla i JU Naše dijete Tuzla.

Tako je usvojena Odluka o davanju predhodne saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena odvoza i deponovanja komunalnog otpada na području grada Tuzla, te Odluka o visini participacije korisnika uslug Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla.

Ovom Odlukom od slijedećeg mjeseca jelodnevni boravak djece u tuzlanskim obdaništima umjesto dosadašnjih 160 KM iznositi će 200 KM, odnosno poludnevni umjesto 125 sada je 150 KM.

Većina u Gradskomvijeću predvođena SDP-om i mnoštvom nezavisnh vijećnika koji su napustili matične stranke nakon izbora, povećanje cijena su pravdali rastom cijenaa osnovnih životnih namirnica, didaktičkog materijala, opreme, učila, te drugih artikala, te da je posljednja promjena cjenovnika po ovom osnovu bila 2016. godine.

Predstavnici malobrojne opozicije (pet protiv i jedan suzdržan) su između ostalog predlagali da se nedostatna sredstva u radu JU Naše dijete subencioniraju iz Budžeta grada, a ne džepova roditelja, ali takav prijedlog nije prihvaćen.

Uvećane su i postojeće mjesečne cijene odvoza i deponovanja komunalnog otpada, a nove cijene moežete pronaći u tekstu koji smo objavili jučer:

Novi udar na budžete građana Tuzle: JKP Komunalac traži uvećanje cijena svojih usluga

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla izvršila je analizu predložene Odluke te traženo povećanje ocijenila opravdanim, naglasivši u svom obrazloženju da je JKP Komunalac u proteklom periodu od 2013. godine do sada, poslovalo i pružalo usluge po nepromijenjenim cijenama, a da su znatno uvećani troškovi goriva i maziva, troškova rezervnih dijelova, troškova održavanja građevinskih objekata, deponije, opreme i dr. /Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti