Aktuelne vijesti

Predložene mjere za poboljšanje intervencijske spremnosti PVJ Tuzla –

Datum:

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, održao je jučer 13. sjednicu Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrani materijali koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici. Između ostalog, razmatrani su prijedlozi imovinsko-pravnih akata, te Informacija o realizaciji aktivnosti na rješavanju stambenih problema raseljenih lica i socijalne kategorije stanovnika, iz koje je vidljivo da Grad Tuzla, putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica, provodi sve aktivnosti vezane za održivost socijalno neprofitnog stanovanja naših građana,  na čemu će i dalje istrajati.

Služba civilne zaštite prezentirala je Informaciju o aktivnostima Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Tuzle, sa prijedlogom mjera,  koja obuhvata zakonsku regulativu iz oblasti vatrogastva, kadrovsku popunjenost u PVJ Tuzla, stanje objekata koje koristi PVJ Tuzla, vatrogasnih vozila, sprava i opreme, aktivnosti na prevenciji požara, kao i vatrogasne intervencije.

Na osnovu postojećeg stanja predložene su određene mjere kojima bi se poboljšala intervencijska spremnost PVJ Tuzla, a sve u cilju veće sigurnosti građana i njihove imovine.

Na sjednici Kolegija su razmatrani i utvrđeni i drugi prijedlozi odluka, kao i odgovori na vijećnička pitanja koje će biti upućene Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti