Aktuelne vijesti

Predstavnica Uprave policije MUP-a TK na Međunarodnoj konferenciji žena u policiji na Novom Zelandu –

Datum:

U periodu od 17. do 21.09.2023.godine, u organizaciji Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbu zakona i  na poziv Ministarstva  vanjskih poslova SAD, održana je Međunarodna konferencija žena u policiji u Aucklandu, Novi Zeland, a učešće u konferenciji uzelo je preko 800 učesnica iz preko 70 zemalja svijeta.

U navedenoj konferenciji učestvovalo je i šest policijskih službenica iz Bosne i Hercegovine, među kojima i predstavnica Uprave policije MUP TK-a, policijska službenica OKP PU Tuzla,  a delegaciju Bosne i Hercegovine predstavljala je i službenica Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Predavači i panelisti na sesijama koje su održane u sklopu Konferencije su bili komesar policije Novog Zelanda, direktori policija država Australije, predsjednica međunarodne asocijacije žena u policiji, pomoćnica komesara policije Novog Zelanda, zamjenica ministra unutrašnjih poslova Ukrajine i dr.  Teme konferencije su bile rodna ravnopravnost, zlostavljanje djece putem društvenih mreža i aplikacija, terorizam, zastupljenost, položaj i inkluzija žena u policiji, liderstvo, itd.

Na konfrerenciji su razmijenjena razna iskustva sa kojima se u radu suočavaju žene u policiji, te su uspostavljeni kontakti koji daju mogućnost unapređenja buduće saradnje policijskih službenica zemalja učesnica ove konferencije.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti