Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Predstavnici Crvenog križa TK kod Lugavića, nastavlja se projekat “Njega i pomoć u kući” –

Datum:

Gradonačelnik  Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao se sa predstavnicama Crvenog križa TK, sekretarkom Crvenog križa TK, Merimom Sarajlić i  koordinatoricom za međunarodnu saradnju i projekt menadžericom za programske aktivnosti,  Tanjom Bijedić. Sastanku je prisustvovala i Asja Redžić, pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Povod sastanka bio je upoznavanje sa rezultatima realizacije programskih aktivnosti Crvenog križa TK na području grada Tuzle, te razgovor o vizijama i idejama vezano za buduće aktivnosti Crvenog križa TK.

Na sastanku se razgovaralo o realizovanim i budućim aktivnostima vezano za kampanju promocije zdravog i aktivnog starenja i program “Njega i pomoć u kući”, kao i o mogućnostima uspostave edukacijskog centra za osoblje Crvenog križa TK u Tuzli.

Gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić je ovom prilikom izjavio da će Grad Tuzla, kao i do sada i u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti pružati podršku Crvenom križu TK u realizaciji budućih projekata i aktivnosti, u cilju unapređenja pružanja usluga od strane Crvenog križa TK i kvalitete života ciljnih grupa, a naročito građana treće životne dobi i socijalno ugroženih građana.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti