Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Predstavnici Misije OSCE-a u posjeti Skupštini TK –

Datum:

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i zamjenik predsjednika Skupštine TK Boris Krešić  primili su danas u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u BiH, Damira Gnjidića, šefa Terenskog ureda Tuzla i Dragicu Karadžin, službenicu za demokratski razvoj.

Tokom sastanka razgovaralo se o prioritima za Tuzlanski kanton čija implementacija slijedi u narednom periodu, gdje je predsjednik Skupštine Žarko Vujović naglasio prioritetnim nastavak aktivnosti na obnavljanju opreme na JZU UKC Tuzla, kao i jačanje kadrovskih kapaciteta u zdravstvenom sektoru.

Zamjenik predsjednika Skupštine Boris Krešić je najavio opredjeljenje za početak radova na izgradnji Kampusa Univeziteta u Tuzli, gdje su obezbjeđena sredstva u budžetu za ovu godinu, a završetak čitavog projekta se očekuje do 2026. godine.

Predstavnici OSCE-a – Terenskog ureda Tuzla, naglasili su potrebu za nastavkom implementacije i provedbe Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu, te kadrovskim jačanjem Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom TK.

Takođe su predstavnici OSCE-a naglasili da je Tuzlanski kanton pozitivan primjer rada na poboljšanju transparentnosti rada jer je Skupština TK, u saradnji sa OSCE-om BiH – Terenski ured Tuzla, pripremila i usvojila Strategiju komuniciranja Skupštine TK, čija implementacija je u toku i nastavak saradnje na ovom polju se očekuje i u narednom periodu.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine TK i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja ljudskih prava, borbe protiv korupcije i vladavine zakona.

Predstavnici Misije OSCE-a stavili su na raspolaganje svoje resurse, a rukovodstvo Skupštine TK je istaklo da su otvoreni za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Skupštine TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti