back to top

Aktuelne vijesti

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika – Održan centralni predizborni skup SDA i kandidata za gradonačelnika Nermina Tursića

Datum:

U punoj Plavoj Sali Doma kulture u Srebreniku večeras je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije i kandata za gradonačelnika Srebrenika dr.sc. Nermina Tursića na prijevremenim izborima koji će biti održani u nedjelju.

Podršku Nerminu Tursiću pružili su članovi i simpatizeri SDA i još nekoliko političkih stranaka  i građani koji podržavaju njegovu kandidaturu.

U svojstvu domaćina skup je otvorio predsjednik gradske organizacije SDA Srebrenik Edin Vikalo, a obratili su se još i Fahrudin Skopljak-predsjednik SDA TK, zatim Ahmed Omerović-ministar obrazovanja TK, dr.sc. Midhat  Čušević – zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH te dr. Ziher Suljić – predsjednik gradske organizacije Socijaldemokrata BIH. Svi oni pružili su podršku Tursiću i istakli važnost njegove pobjede na predstojećim izborima.

Prisutnima se obratio i dr.sc Nermin Tursić, istakavši kako vjeruje u pobjedu i da to neće biti samo njegova lična pobjeda, nego, kako je naveo, pobjeda nad politikama podjela i konflikata. Naglasio je da njegova kampanja nije bazirana na velikim riječim, nego na konkretno i predanom radu na rješavanju potreba i problema građana kao što su zapošljavanje, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja,putne infrastrukture itd.

Kako je rekao Tursić, njegovom pobjedom grad Srebrenik postat će grad pravde, jednakosti i transparentnosti u kojem će najvažniji izazov biti zapošljavanje mladih i njihov ostanak u ovom gradu i državi BIH.

 

www.radiosrebrenik.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

Najnovije vijesti