Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Prikupljena sredstva za izgradnju 30 stambenih kontejnera za narod Turske –

Datum:

Općina Kalesija u saradnji sa privrednicima obavještava javnost da od danas obustavlja prikupljanje sredstava za izgradnju stambenih kontejnera koji će biti dostavljani u zemljotresom pogođena područja u Turskoj.

Razlog za obustavu akcije je taj što su potrebna sredstva za izgradnju 30 stambenih kontejnera prikupljena, te je potrebni materijal za montiranje tih kontejnera nabavljen, a u narednim danima se očekuje sklapanje istih te slanje u Tursku.

Kada smo pokrenuli akciju bilo je planirano da prikupimo oko 66.000 KM za materijal za izgradnju tih kontejnera i uspjeli smo da za kratak period na našem računu sakupimo preko 95.000 KM. Tako da smo odlučili da pored ovih 30 stambenih kontejnera izgradimo još dva u koje ćemo smjestiti sanitarije i tuševe za održavanje lične higijene.Ostatak novca ćemo usmjeriti kako bi nabavili namještaj za svih trideset stambenih kontejnera, kazao je Mujo Mujkić vijećnik i koordinator grupe za izgradnju stambenih kontejnera za Tursku.

Kao načelnika općine raduje me informacija da su našu akciju izgradnje stambenih kontejnera podržali prije svega kalesijski privrednici, njihovi radnici, vijećnici kao i građani kako iz Kalesije tako i firme i građani iz Lukavca, Srebrenika, Mostara. Naši privrednici su nam stavili na raspolaganje radnike za izgradnju i montažu tih 30 kontejnera čime smo pokazali svoje jedinstvo i zajedništvo, kazao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On ističe da će pored planiranog jednog kamiona koji će voziti stambene kontejnere sada biti još jedan koji će voziti namještaj za opremanje istih u Turskoj.

Također, grupa volontera će ići u Tursku da izvrši montiranje stambenih kontejnera.

Iz Općine Kalesija i grupe zadužene za izgradnju stambenih kontejnera zahvaljuju se svim građanima, privrednicima i svima onima koji su dali svoj doprinos da ova akcija završi uspješno.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti