Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Prodata zaplijenjena imovina “Olimp” d.d. Gračanica za 6,7 miliona KM

Datum:

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Tuzla je izvršio direktnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika “Olimp“ d.d. Gračanica, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

prodata zaplijenjena imovina “olimp” d.d. gračanica za 6,7 miliona km

Cijena za koju je prodata imovina poreznog obveznika – dužnika “Olimp“ d.d. Gračanica iznosi 6.700.000 KM. Navedeni iznos kupac je u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatio na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika – dužnika “Olimp” d.d. Gračanica. Prodate su nekretnine i pokretne stvari – mašine.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se dužne obaveze po osnovu javnih prihoda naplate. Međutim, kako navode, u postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, odnosno praksa je pokazala da za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

Ako se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

gracanicki.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti