back to top

Aktuelne vijesti

Program za potrebe poduzetnika i poduzetnica –

Datum:

Impakt fondacija jučer je započela novi program za potrebe poduzetnika i poduzetnica u Tuzlanskom kantonu pod nazivom IMPAKT akcelerator. 

Nakon što je u utorak u Multimedijalnoj sali Gradske uprave u Gračanici uspješno završen Impakt inkubator poslovnih ideja, gdje je šest biznisa dobilo financijsku i mentorsku podršku u vrijednosti od 5000KM, odmah je počeo novi program pod nazivom IMPAKT akcelerator.

Informativne radionice su održane u Gračanici, Gradačcu i Srebreniku. U Gračanici prisutnima se obratila Mirela Omerović, ekspertica za razvoj poduzetništva u fondaciji Impakt, zatim, Senajid Đozo, izvršni direktor fondacije Impakt te savjetnik gradonačelnika Erhad Brkić.

program za potrebe poduzetnika i poduzetnica –program za potrebe poduzetnika i poduzetnica –

IMPAKT akcelerator je nastao iz potrebe poduzetnika i poduzetnica koji su prošli ranu start up fazu, a kojima je potrebna podrška za njihov dalji razvoj poslovanja.

Realizacijom programa stimulisat će se: Inovacije, rast malih biznisa, komercijalizacija njihovih usluga, razvoj cirkularne ekonomije, digitalizacija poslovanja i mnoge druge oblasti.

Najboljim projektima će se dodijeliti bespovratna financijska podrška u iznosu do 19.999.99KM kako bi se pomogla realizacija poslovnih planova.

Projekat je u organizaciji fondacije IMPAKT,  Ministarstva privrede TK te Grada Gračanice.


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti