Aktuelne vijesti

Promocija preventivnih pregleda –

Datum:

Ispred Osman-kapetanove medrese u organizaciji Udruženja žena “Nismo same” Gračanica održano je zajedničko druženje sa gošćama iz Gradačca, Maglaja i Kalesije u povodu borbe protiv malignih oboljenja i tumora dojke te promocije preventivnih pregleda.

Nijemi KRIK Kalesija, Udruženje “Zmajice” Gradačac te Snaga Žene Maglaj su podržala aktivnosti “Promocije preventivnih pregleda”.
promocija preventivnih pregleda –promocija preventivnih pregleda –

“Oktobar je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke zato moramo više pažnje posvetiti i govoriti o bolesti raka dojke, jer statistike su pokazale da rano otkriven karcinom je 100% izlječiv a sve mi smo dokaz tome. Pozivamo sve da se redovno kontrolišu.” poručila je Murisa Bričić, predsjednica Udruženja “Nismo same” Gračanica.

Iz Udruženja “Zmajice” Gradačac istakle su da imaju odličnu saradnju sa udruženjem iz Gračanice, te su poručili svima da se redovno kontrolišu jer sve što se rano otkrije to je izlječivo.

promocija preventivnih pregleda –promocija preventivnih pregleda –

 

Nakon druženja, za goste o Gračanici govorila je Emina Alić iz Turističke zajednice Gračanica, nakon toga specijalno iznenađenje za prisutne bio je pjevač Mahir Mulalić koga je uz gitaru pratio Haris Dželilović. Svi zajedno su na kraju pjevali pjesme Dine Merlina i Zdravka Čolića.

promocija preventivnih pregleda –promocija preventivnih pregleda –

Na kraju su sva udruženja prošetala gračaničkim šetalištem Čaršijom, a opširnije o ovome možete poslušati u našoj centralno informativnoj emisiji u ponedjeljak od 17 sati. Također uskoro će biti emiivan video prilog o ovom događaju.

FOTOGALERIJA


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti