Aktuelne vijesti

Promovisan roman “Na očevini” |

Datum:

promovisan roman “na očevini” |

JU BKC i Gradska bibiloteka Živinice upriličili su promociju knjige našeg sugrađanina prof.dr. Redže Butkovića „Na očevini“.

Promotori su bili Zlatko Dukić i Fahrudin Sinanović, moderator prof.dr.Sead Noćajević.

Promociju romana “Na očevini” podržala je gradska uprava i gradolačelnik Began Muhić.

„Svijet je širok a ljudski vijek kratak. Svi smo samo srećom smrtni. Samo živi boluju ili lažu da boluju za nekim“, napisano je na prvoj stranici romana „Na očevini“, autor je i ovoga puta pisao o svom zavičaju, o prošlosti i običajima tog vremena.

promovisan roman “na očevini” |  promovisan roman “na očevini” | promovisan roman “na očevini” | promovisan roman “na očevini” |  promovisan roman “na očevini” | promovisan roman “na očevini” | promovisan roman “na očevini” |

Rukopis romana „na očevini“ je djelo koje vrlo  jasno i argumentovano paralelno govori -bar indirektno- o jednom prohujalom vremenu i ljudima iz njega, ali također predstavlja i intimu ispovijesti naratora, koji ne posustaje pred potrebom da se otvori i u tom otvaranju predstavlja sebe u vremenu i vrijeme u sebi.

Kazao je jedan od promotora Zlatko Dukić.

Prpof.dr. Redži Butkoviću ovo je 18 izdata knjiga u kojoj se odlučio da se vrati u period djetinjstva i vremena kada živio u kući u kojoj se rodio.

Roman je posvetio roditeljima.

Redžo Butković je rođen 1960.godine u Bašigovcima, gdje završava osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Dodiplomske studije upisuje na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na odsjeku za književnost i jezik koje završava 1984. godine, a na  istom fakultetu magistrirao je 2004. godine. Doktorirao je na Univerzitetu u Zenici 2008. godine.

Radi kao profesor jezika i književnosti, piše književnohistorijske i književnoteorijske tekstove koje objavljuje po listovimja i časopisima.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti