back to top

Aktuelne vijesti

Promovisana knjiga Refika Trumića |

Datum:

promovisana knjiga refika trumića |

Dobar učitelj osnov je obrazovanja i znanja svake sredine. Velika odgovornost leži na učiteljima koji obrazuju generacije učenika, uče ih prva slova i brojeve ali prevashodno da zavole školu.

Takav učitelj je već 28.godina Refik Trumić.

Svi njegovi učenici s ponosom ističu da ih je baš on učio.

Svu svoju ljubav prema djeci i obrazovanju usmjerio je i na vlastitio usavršavanje, tako je danas Refik Trumić doktora pedagoških nauka kroz znanosti.

„Angažovanost učenika i nastavnika u nastavi i interpersonalni odnosi“, tema je doktorske disertacije na kojoj je radio četiri godine.

Knjiga je izdata 2021. godine a promocija iste upriličena je u petak u velikoj sali GV Živinice.

promovisana knjiga refika trumića |

Tema koju Trumić obrađuje u doktorskoj disertaciji ima za cilj da poveže učenika i nastavnika što za rezultat treba da ima poboljšanje i modernizaciju nastavnog procesa i uključenost učenika u nastavu u tom smislu da se isti taj učenik osjeća ravnopravnim u obrađivanju nastavnog gradiva.

promovisana knjiga refika trumića | promovisana knjiga refika trumića | promovisana knjiga refika trumića |

Knjigu su promovisale profesorice Alma Šahbegović i Ruža Tomić, koje su istakle da ovo djelo može pomoći u nastavi kako učiteljima i profesorima ali isto tako pomaže i roditeljima na uspostavljanju kvalitetne komunikacije sa djecom.

Učitelj Refik tokom rada u prosvjeti i sam uči i usvaja nova znanja, sva ta svoja iskustva pretočio je na papir, zato je njegova doktorska disertacija dobar put drugima kako raditi s djecom.

Refik Trumić rođen je u Đurđeviku 1962.godine, osnovnu školu završava u svom rodnom mjestu, srednju u Banovićima.  Pedagoškoj akademiji odsjek Razredna nastava diplomira 1983.godine.

Godine 2008.stiče zvanje Profesora razredne nastave, a 2013.godine magistra pedagoških nauka.

Doktorska disertacija „Angažovanost učenika i nastavnika u nastavi i intererpresonalni odnosi“,  ostaje da svjedoči o ljubavi prema djeci i obrazovanju i svemu onom što je u svoj profesionalni život uložio učitelj Refik Trumić.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti