back to top

Aktuelne vijesti

Pronađena opojna droga, oružje i novac u Tuzli, jedna osoba uhapšena

Datum:

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a na području grada Tuzla, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te po usmenoj naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili su u utorak pretresanje lica M.M. (1995) iz Kladnja, kao i stana i vozila koje koristi.

Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti: više pvc. pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više pvc. pakovanja u kojima se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna pvc. kutija bijele boje sa narandžastim poklopcem u kojoj se nalazi jedno pvc. pakovanje sa neutvrđenim brojem manjih pvc. pakovanja u kojima se nalazi bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona, dvije digitalne vage, gotovi novac u iznosu od 6890 KM i 195 eura u raznim apoenima, pištolj marke “CZ 99” sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazi neutvrđen broj metaka, kao i drugi predmeti koji e dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

˝Licu M.M. je po nalogu postupajućeg tužioca oduzeta sloboda, te je isti priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, a nakon kompletiranja predmeta i potrebnih vještačenja oduzetih materija, M.M. će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, uz Izvještaj sa dokazima, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

enovosti.ba

Najnovije vijesti