Aktuelne vijesti

Pronađeno oružje, droga i drugi predmeti –

Datum:

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 19. i 20.09.2023.godine, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Živinice i Lukavac).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 1 zračna puška, dijelovi pištolja, 1 mačeta, 32 kom. municije kalibra 7,62 mm, 4 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 13 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 42 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“, 3 tzv. „jointa“, 1 metalna drobilica za opojnu drogu, biciklo, dijelovi za biciklo, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti