Aktuelne vijesti

Pronađeno različito oružje i municija –

Datum:

U pretresima koji su izvršeni u nekoliko općina i gradova u Tuzlanskom kantonu, policija je pronašla i oduzela oružje i municiju.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 23. i 24.10.2023.godine, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Kladanj, Lukavac, Gračanica i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: puškomitraljez M 53 kalibra 7,9 mm sa pripadajućim redenikom i 135 komada municije, 4 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, 1 tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti