back to top

Aktuelne vijesti

Pudar osvojila srebrnu medalju, Avdić završila sedma na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Datum:

Najbolja plivačica iz Bosne i Hercegovine, Lana Pudar, osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održalo u Beogradu. Izvanredna Mostarka je završila trku sa vremenom od 2:08:15 i samo 27 stotinki zaostatka za prvoplasiranom Helénom Bach Rosendahl iz Danske.

Lana je također učestvovala u trci na 100 metara delfin, gdje je zauzela osmo mjesto u finalu sa vremenom od 59.07 sekundi.

Pudar je dodala još jednu medalju svojoj već bogatoj kolekciji, srebrnog sjaja, a ovo je bila posljednja priprema pred nadolazeće Olimpijske igre u Parizu.

Lana je svojim prethodnim rezultatima i trenutnom formom pokazala da je u samom vrhu svjetskog i evropskog plivanja. U Parizu će pokušati osvojiti prvu olimpijsku medalju u historiji Bosne i Hercegovine.

Na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima, istakao se i 16-godišnji talent Iman Avdić. Na 400 metara slobodnim stilom zauzela je 8. mjesto sa vremenom od 4:21.95, dok je prvo mjesto osvojila Ajna Kesely iz Mađarske.

Ovo je najbolji rezultat u karijeri za mladu Iman. Podsjećamo da je Avdić prije tri dana postavila rekord Bosne i Hercegovine na 200 metara mješovitim stilom sa vremenom 2:19.72 s.

Svojim odličnim nastupima u Beogradu, mlada bh. plivačica još jednom je potvrdila sjajnu budućnost ispred sebe, te možemo očekivati još bolje rezultate u narednom periodu.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti