Aktuelne vijesti

Raspisan poziv za jačanje poduzetničkih kompetencija kod građana –

Datum:

Fond za razvoj poduzetništva usmjeren je na podršku realizaciji poduzetničkih inicijativa i inicijativa koje imaju za cilj poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana/ki s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana/ki. Podrška iz ovog fonda namjenjena je pokretanju i unaprjeđenju prihodovnih aktivnosti domaćinstva, te pokretanju i unaprjeđenju rada malih start-up preduzeća na području Tuzlanskog kantona.

Cilj fonda je doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba kroz jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa i razvoj prihodovnih aktivnosti domaćinstva.

EDUKACIJA:

  • Punoljetni građani/ke, sa područja svih gradova/općina Tuzlanskog kantona;
  • Punoljetni građani/ke kojikoji nemaju formalno registriran biznis i koji planiraju pokrenuti vlastiti biznis i koji žele unaprijediti svoje poduzetničke vještine i kompetencije.
  • Punoljetni građani/ke, građani Tuzlanskog kantona, koji imaju formalno registriran biznis, ne stariji od 18 mjeseci (u momentu zatvaranja javnog poziva), i koji žele unaprijediti svoje poslovanje s ciljem povećanja broja zaposlenih kroz postojeći biznis.

Napomena:

    • Prednost u pozivu imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje TK, kao i mladi građani/ke dobi do 30 godina.
    • Broj polaznika/ica edukacije je ograničen na maksimalno 20 osoba.
    • Popunjen prijavni obrazac zainteresovani trebaju poslati najkasnije do 30.09.2023. godine. 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti