back to top

Aktuelne vijesti

Realizovana utrka “Gračanica 5K” –

Datum:

Atletsko rekreativni klub Gračanica jučer je uspješno realizovao drugu gradsku utrku Gračanica 5K. Ukupno je bilo 175 finišera, a prvo mjesto pripalo je Urošu Gutiću iz AK Borac (Banja Luka). Drugo mjesto osvojio je Caleb Greenwich iz Sjedinjenih Američkih država, a treće Mlađen Samardžić iz AK Marathon Brčko. Prije glavne, održana je dječija utrka sa 106 učesnica i učesnika. 

realizovana utrka “gračanica 5k” –

Na utrci Gračanica 5K pored domaćih učestvovali su i trkači iz Banovića, Bijeljine, Brčkog, Doboj Istoka, Dervente, Doboja, Fojnice, Tuzle, Ilidže, Kaknja, Kalesije, Kreševa, Lukavca, Maglaja, Modriče, Nevesinja, Orašja, Petrova, Sarajeva, Srebrenika, Tešnja, Travnika, Ugljevika, Viteza, Zenice, Živinica, Zvornika, itd.

U protekle dvije godine ARK Gračanica organizovao je nekoliko zanimljivih sportskih manifestacija, Trail i Gradsku trku za koju su kazali da će postati tradicija ovog kluba. U svijetu ovakve manifestacije se organizuju na visokom nivou, što organizatori žele prenijeti i u Gračanicu. Koliko su ozbiljni i marljivi u svom poslu, govori jučerašnja organizacija velikog broja volontera i službenika Policijske stanice Gračanice koji su bili zaduženi za sigurnost svih učesnika i učesnica. Ovaj projekat je podržan od Grada Gračanice.

Kompletne rezultate sa obje jučerašnje trke možete pogledati na sljedećim linkovima:

  1. Gračanica 5K 
  2. Dječija utrka

realizovana utrka “gračanica 5k” –

 


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti