Aktuelne vijesti

Regionalni centri u Tuzli i Banja Luci oduzeli veći količinu duhana –

Datum:

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO) i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) oduzeli su veću količinu rezanog duhana i mašinu za rezanje duhana u vrijednosti cca 70.000 KM

Ovlaštena službena lica grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz RC Tuzla i RC Banja Luka, po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH te u saradnji sa službenicima SIPA-e, na području Bosanskog Šamca i Orašja, učestvovali su u provođenju operativnih aktivnosti pod kodnim nazivom „Eva“.

Cilj akcije je bio usmjeren na sprječavanje nezakonitosti u vezi sa prometovanjem akciznih proizvoda.

U toku provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod dva fizička lica pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 313,5 kg rezanog duhana bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, kao i jedna mašina za rezanje duhana u ukupnoj vrijednosti cca 70.000 KM.

Navedena akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne saradnje Uprave za indirektno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćeno je iz UIOBiH.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti