back to top

Aktuelne vijesti

Rekonstrukcija i modernizacija pristupne saobraćajnice u poslovnoj zoni “Srebrenik 2

Datum:

U Srebreniku je počela realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije pristupne saobraćajnice u poslovnoj zoni “Srebrenik 2”.

Poslovna zona “Srebrenik 2” u kojoj je zaposleno više od 700 radnika će uskoro imati dosta kvalitetnije uslove za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Rekonstrukcija i modernizacija pristupne saobraćajnice u navedenoj poslovnoj zoni će direktno koristiti privrednim društvima, radnicima ali i svima onima koji posluju sa navedenim privrednim društvima.

Vrijednost ovog ugovora je cca 195.000 KM, a izvodači radova će ukoliko im to vremenske prilike dozvole radove završiti do kraja tekuće godine.

-“Moram spomenuti potez vrijedan hvale, da je privredno društvo Ingram d.d. navedenu saobraćajnicu koja se vodila kao imovina ovog privrednog društva, prenijelo na Grad Srebrenik te ovaj svima veoma važan dio zemljišta predalo u javno dobro.Finansijsku konstrukciju za ove radove smo zatvorili ujedinjavanjem grant sredstava u iznosu od 116.293.00 KM koja nam je odobrilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, sa sredstvima iz gradskog budžeta”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

www.radiosrebrenik.ba

Najnovije vijesti