Aktuelne vijesti

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Gradačcu |

Datum:

GV Gradačac usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za 2022. godinu, Izvješaj o izvršenju budžetske rezerve za prošlu godinu kao i Prijedlog  odluke o izmjenama i dopunama Gradskog budžeta za 2023. godinu. Odobreno je zaduženje Grada Gradačac kod Razvojne banke FBiH za realizaciju projekta vodosnabdijevanja i data saglasnost na izmjene Ugovora o javnim vodnim uslugama zaključenim između Gradske uprave i JP “Komunalac” Gradačac.

Prema usvojenom Izvještaju izvršenje Budžeta Grada Gradačac za 2022. godinu iznosilo je 95 % u odnosu na planirani iznos.  Tekuća rezerva budžeta za 2022. godinu iznosila 37.700,00 KM i  utrošena je na teško oboljele. Rebalans Budžeta za 2023. godinu uglavnom se odnosio na zaduženje Grada Gradačca kod Razvojne banke FBiH.

 „Zaduženje u iznosu od dva miliona maraka je za vodosnabdijevanje i zamjenu azbestnih cijevi do kraja ove godine. Ostatak sredstava biće utrošen na asfaltiranje ulica koje će biti oštećene nakon zamjene cijevi, tako da će se uraditi totalna rekonstrukcija“, rekao je  Mustafa Ađulović, predsjedavajući OV Gradačac.

 „U suštini to nam omogućava da realizujemo sredstva u iznosu od milion KM koliko smo dobili uod investicijskog fonda za Zapadni Balkan i pristupimo rekonstrukciji ulica i užoj gradskoj jezgri“, rekao je Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

Između ostalog , GV  Gradačac usvojilo je Program izrade i održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije za 2023. godinu i utvrdilo visine rente za građevine koje će se graditi na gradskom građevinskom zemljištu.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti