back to top

Aktuelne vijesti

Reprezentacija BiH se sutra okuplja za treningeve

Datum:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se okupiti sutra na Ilidži, a prvi trening u okviru priprema za predstojeće prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom planiran je za 18 sati u Butmiru.

Naš tim će se pripremati u Trening centru do nedjelje, kada će čarter letom iz Sarajeva otputovati za Newcastle gdje će odigrati utakmicu sa Engleskom na stadionu St. James Park u ponedjeljak 3. juna.

Nakon susreta sa Engleskom, reprezentacija će putovati za Pisu, a zatim i u Empoli gdje će u nedjelju 9. juna odigrati prijateljski meč sa Italijom na stadionu Carlo Castellani sa početkom u 20 sati i 45 minuta.

Ovo će biti prve utakmice našeg tima pod vođstvom novog selektora Sergeja Barbareza, koji je prije dvanaest dana objavio spisak od 23 igrača, a već su se desile određene promjene. U međuvremenu, igrač Borca David Vuković je odbio poziv, povratnik u reprezentaciju Ermin Bičakčić se povrijedio, a naknadno su pozvani: Dario Šarić, Madžid Šošić, Nail Omerović, Nihad Mujakić i Stjepan Lončar.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti