Aktuelne vijesti

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne...

Rudari “Kreke” sutra putuju u Zenicu da pruže podršku komoratima u borbi za platu –

Datum:

U rudniku „Kreka“ Tuzla, jutros je održan jednosatni štrajk upozorenja u znak podrške komoratima iz Zenice. Rudari ovog rudnika sutra će ponovo pružiti podršku kolegama u Zenici, a kažu da iz ovog grada neće otići sve dok se ne riješi problem zeničkih rudara koji nisu dobili plate i topli obrok za dva mjeseca.

Ne možemo raditi dva mjeseca za jednu platu, obezbijedite platu i onda vam neko, da li kanton, Vlada FBiH, Poreska uprava ili lokalne vlasti rade ovo što rade. Ja sam ponosan što predstavljam najčestitije ljude. Mi sutra putujemo u Zenicu ako se to ne riješi. Rudari RMU Zenica neće ostat sami“, kazao je u izjavi za RTV Slon Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikalne organizacije rudnika „Kreka“

 

Do blokade računa rudnika Zenica došlo je zbog potraživanja za zatezne kamate u iznosu većem od tri miliona KM na naknadu za komunalno-građevinsko zemljište, koja je 2018. godine ukinuta odlukom Ustavnog suda Federacije BiH i proglašena neustavnom. Zbog toga zenički rudari nisu dobili platu za januar ni topli obrok za februar. Bezuspješno su tražili sastanak sa gradonačelnikom Zenice, kako bi se pronašlo rješenje ovog problema.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti