back to top

Aktuelne vijesti

Rukometaši BiH dočekuju Portugal u revanš susretu baraža za plasman na SP

Datum:

Rukometaše BiH protiv Portugala, sutra u tuzlanskom Mejdanu, očekuje revanš susret baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo. U prvom duelu ovih selekcija odigranom prije dva dana u Portugalu domaća reprezentacija slavila je sa ubjedljivih 29:19. Selektor Damir Doborac na današnjoj konferenciji za medije istakao je kako vjeruje u svoju ekipu i da sutra mogu doći do pobjede protiv kvalitetne reprezentacije, koja kontinuirano nastupa na evropskim i svjetskim prvenstvima.

“Svjesni smo svi da nismo bili na najboljem mogućem nivou i pokušavamo evo koliko god je moguće nakon teške utakmice i zahtjevnog putovanja da pokušamo i regenerišemo momke. Želimo što bolje da ih pripremimo za sutrašnji meč. Ja se iskreno nadam da smo svi svjesni da možemo više i da ćemo sutra nastojati da damo sve od sebe i da pokušamo popraviti ove utiske iz prve utakmice”, rekao je Damir Doborac selektor muške rukometne reprezentacije BiH.

U odnosu na ranije godine reprezentacija BiH je podmlađena. Cilj je u narednom periodu sklopiti tim koji će u potpunosti biti konkurentan za najveće domete. Kapiten Senjamin Burić i reprezentativac BiH Mislav Grgić istakli su kako sutrašnji susret dočekuju u pozitivnoj atmosferi i pred domaćim navijačima žele se revanširati Portugalu za nedavni poraz.

“Za narednu utakmicu mi ulazimo totalno pozitivni, sa pozitivnim stavom. Krećemo od 0:0 i svaka pobjeda protiv takve ekipe će nam dati mnogo više samopouzdanja za neke nove mečeve. Ja na sve gledam pozitivno i ovo su sve neki koraci ka nekom cilju koji smo postavili sebi”, istakao je Senjamin Burić kapiten muške rukometne reprezentacije BiH.

“Moja očekivanja su da damo sve od sebe i da smanjimo u napadu broj tehničkih grešaka. Želimo da odbrana bude malo kompaktnija, da olakšamo posao našem golmanu i da pokažemo neko novo svjetlo i da pokažemo da ova reprezentacija ima budućnost”, rekao je Mislav Grgić reprezentativac BiH.

Susret BiH – Portugal igra se sutra u 17 sati u tuzlanskom Mejdanu. Iz tabora naše reprezentacije pozvali su navijače, da kao i uvijek do sada, dođu podrže nacionalni tim i budu njihov dodatan vjetar u leđa.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti