Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Rukometni veterani Slobode gostovali ekipi Bayerna u Munchenu –

Datum:

U organizaciji UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla, a na inicijativu našeg člana Zvjezdana Tomića, dugogodišnjeg rukometnog trenera ženske selekcije Bayern Munchen, realizovali smo veoma važan projekat i uspostavili sportsko-kulturnu saradnju sa renomiranom njemačkom ekipom, navodi se u informaciji UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla koju prenosimo u nastavku.

Planiranje i organizacija je trajala nekoliko mjeseci te je na kraju sve prošlo besprijekorno i na zavidnom nivou. Naši domaćini, pomenuti Zvjedan Tomić i njegov asistent Boris Mišić te predsjednik HC “Bayern” Daniel Sack, su učinili sve prema svojim mogućnostima kako bi se ugodno osjećali u gradu Minhenu i kako bi organizacija prošla u najboljem redu na obostrano zadovoljstvo.

I pored puta u trajanju od 15-ak sati, obilaska znamenitosti kulturno i vjerskog karaktera te obilaska Olimpijskog kampusa u Minhenu prijateljsku utakmicu sa ekipom Bayerna 2 nismo shvatili neozbiljno.

U 60 minuta borbenoj i trkačkoj utakmici izvukli smo maksimum i pobjedili rezultatom 35:40. Sutradan, dojmovi od posjete istinskom hramu sporta Alianza areni u Minehnu nisu se ni slegli, a već smo morali na parket i sa veteranskom ekipom Bayerna uskrstiti koplja.

Da nismo došli samo turistički i da nam je sportski aspekt u radu našeg Udruženja izuzetno važan leži u činjenici da smo i veteransku ekipu Bayerna pobijedili rezultatom 36:38.

Iskreno se nadamo da smo primjereno i dolično predstavili naš Grad Tuzla, Tuzlanski kanton koji ujedno pružaju adekvatnu podršku i svojim resursima podržavaju rad Udruženja. Iskreno se nadamo da smo bili dobri gosti, da su naši domaćini zadovoljni i da će doći sa svojom ekipom na naš turnir “Rukomet na zrnu soli” Tuzla 2023, posjetiti naš grad i kulturno-istorijske i sportsko-rekreativne znamenitosti te da će se saradnja podići na viši nivo i uspostaviti zajednička saradnja i korespondencija između dva grada.

Mi, kao Udruženje, dalje nastavljamo sa svojim radom i učestvovanje u sportskim, humanitarnim i kulturnim aktivnostima i programima. Na kraju ćemo iskoristit priliku i zahvaliti se svim sponzorima koji nam daju podršku u promociji i radu Udruženja bez kojih bi organizacija bila puno teža, istakli su iz UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti