Aktuelne vijesti

Sa radom počeo čitalački klub –

Datum:

JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, u okviru obilježavanja Mjeseca knjige, okupila je u svojim prostorijama ljubitelje knjige kroz još jednu novu aktivnost. Od utorka, 17. oktobra, sa radom je počeo čitalački klub biblioteke.

Iako ovo nije nova ideja, u prostorijama Tuzlanske biblioteke ona do sad nije realizirana. Veliki broj sugrađana se javio da pozdravi ovakav vid okupljanja u biblioteci. Neki nisu uspjeli doći ovaj put, a oni koji jesu, proveli su sat i po u ugodnoj atmosferi, razgovoru i planiranju kako bi rad kluba trebao da izgleda u budućnosti. Klub je otvoren za sve i to je mjesto na kojem možemo, bar na neko vrijeme, zaboraviti svakodnevne probleme, govoriti o knjigama koje volimo, koje su nas se dojmile, ali i onima koje ne preporučujemo. Klub će se sastajati jednom mjesečno, ali nije isključeno da to bude i češće, ako se članovi tako dogovore.

– Motiv za pokretanje ovakve aktivnosti je i potreba da čujemo šta naši korisnici žele da vide i dožive u biblioteci, da se prilagodimo njihovim potrebama i zatjevima i da na taj način zajedno našu biblioteku učinimo ugodnijim prostorom za sve. Nadam se da će to dovesti i do većeg broja članova, te da ćemo svoju ponudu naslova obogatiti prema zahtjevima naših korisnika – rekla je predstavljajući ovu ideju, Sanja Dukić, vršilac dužnosti direktora NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

Sugrađanima ostaje da prate najave i dođu na sljedeći susret planiran u novembru, jer će to sigurno biti kvalitetno utrošeno vrijeme.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti