Aktuelne vijesti

Sajam proizvoda žena sa sela sutra na Trgu Slobode u Tuzli

Datum:

Udruženje građana “Vive Žene“ Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine različite organizacije civilnog društva i pojedinci, zajedno sa Udruženjem Žena ženi z Kladnja će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu i Međunarodni dan hrane koji se tradicionalno u svijetu obilježava u mjesecu oktobru.

Tim povodom, “Vive Žene” Tuzla 14. oktobra na Trgu slobode u Tuzli organiziraju Sajam proizvoda žena sa sela na kojem će članice pomenutih udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima privatnog i javnog života.

Sajam se organizuje u okviru projekta „Osnaživanje žena, kroz podsticanje rodne ravnopravnosti, ključni element za ruralni razvoj“ podržanog od strane We Effect Europe
Projekat jefokusiran je na dvije strateške oblasti: rješavanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena na selu kroz razvoj organizacionih kapaciteta Vive Žene i Mreže žena u Podrinju.

Intervencije unutar ove dvije strateške oblasti će doprinijeti održivom životu u ruralnim zajednicama, kao i osnaživanju na nivou organizacije i zajednica u kojima se projekat sprovodi.

Projekat je u skladu sa i doprinosi UN programskim ciljevima i doprinosi implementaciji Agende 2030 „Ne ostavljaj nikoga iza“ za održivi razvoj, a posebno doprinosi postizanju ciljeva relevantnih za smanjenje siromaštva, sigurnost hrane, poboljšanje prehrane i promoviranje održive poljoprivrede, postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena.

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti