Aktuelne vijesti

Salkić povjerenik u Tuzli, Hamzić na nivou kantona –

Datum:

Politička nestabilnost i loši socio-ekonomski uvjeti u državi najveći su izvor nesigurnosti i zabrinutosti građana BiH. Istovremeno i jedan od osnovnih razloga za odlazak mladih ljudi iz zemlje. Nepovjerenje građana prema kompromitovanim, vladajućim strankama u BiH potaknula je manje političke partije na ukrupnjavanje i vraćanje tog povjerenja. Narodni evropski savez BiH, bosanskohercegovačka stranka nastala prije dvije godine, uspjela je pokazati građanima da svoj udio u četvorki 2020. godine, odnosno osmorki ili trojki 2022. neće kompenzirati za povjerenje koje je dobila od svojih glasača, navedeno je u saopćenju za javnost KO NES TK.

Put razvoja i širenja NES -a BiH nastavlja se u svim dijelovima BiH. Početak 2023. godine obilježilo je imenovanje povjerenika KO NES-a TK. Ovu ulogu preuzeo je Nedžad Hamzić bivši zastupnik u Skupštini TK, kojem je prva zadaća formirati općinske odnosno gradske organizacije na području kantona. Gradska organizacija Tuzla već je formirana i za povjerenika je izabran Almir Salkić, ugledni ljekar iz Tuzle.

Predsjednik NES-a BiH, gospodin Nermin Ogrešević od kojeg je stigla ponuda da budemo dio tima u TK pokazao je šta rad, red i poštenje mogu učiniti na mikro nivou. Ogrešević je tokom posljednje decenije nekada nerazvijeni Cazin učinio poslovnim i trgovinskim centrom, prepoznatljivim u široj regiji. Politika NES-a BiH – bezuslovni razvoj i sinhroniziranje rada Države, entiteta, kantona, gradova i općina – je ono čemu i sami težimo, zbog čega smo spremni raditi na prezentaciji te politike građanima Tuzle i TK – poručio je povjerenik Nedžad Hamzić.

Građani Tuzle i Tuzlanskog kantona će lično biti u mogućnosti pristupiti Narodnom evropskom savezu BiH, u narednom periodu u prostorijama stranke, o čemu će biti blagovremeno obavješteni, stoji u saopćenju.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti