back to top

Aktuelne vijesti

Saradnja Fakulteta za tjelesni odgoj i sport UNTZ i JU “Naše dijete” Tuzla ozvaničena

Datum:

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli i JU “Naše dijete” Tuzla su službeno potvrdili saradnju potpisivanjem sporazuma. Djeca koja pohađaju vrtiće ove ustanove od septembra će moći besplatno prisustvovati časovima tjelesne aktivnosti u sali fakulteta. Kroz sport i tjelesne aktivnosti, dječaci i djevojčice će imati priliku za dodatni razvoj i druženje sa vršnjacima.

„Ovo će svakako biti veoma pozitivno jer ćemo uvesti dodatne tjelesne aktivnosti. Tjelesna aktivnost je ključna za razvoj, jer kada je tjelesni razvoj dobar, prate ga i kognitivni i ostali aspekti. Nedostatak jednog vida razvoja može dovesti do poteškoća. Svjesni smo da istraživanja pokazuju nedovoljnu tjelesnu aktivnost kod djece, tako da će ovo biti odlična prilika da djeca provode vrijeme sa svojim vršnjacima kroz tjelesne aktivnosti pored standardnih vrtićkih aktivnosti“, rekla je Anesa Mešanović, direktorica JU “Naše dijete” Tuzla.

Pod nadzorom profesora, studenti će raditi sa djecom kako bi stekli praktična iskustva. Dječaci će kroz sport razviti zdrave navike, što će im biti od koristi ukoliko se u budućnosti odluče baviti sportom.

„Spremni smo da pomognemo djeci koja pohađaju JU ‘Naše dijete’, da dođu na fakultet i upoznaju se sa sportskim aktivnostima. Želimo da zajedno sa djecom izgradimo temelje za budućnost grada kroz tjelesne aktivnosti“, istakao je Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Potpisani sporazum je samo jedna u nizu aktivnosti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Raduju se budućoj saradnji sa najmlađima, dok kroz različite sportske aktivnosti kontinuirano doprinose zajednici svih uzrasta u TK.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti