back to top

Aktuelne vijesti

Sedma redovna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle: Razmatrane mjere za zaštitu od suše i zdravlje nezbrinutih životinja

Datum:

Sedma redovna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite održana u Gradskoj upravi Tuzle, s Zijadom Lugavićem kao predsjedavajućim.

Tema sjednice bila je Informacija o opasnosti od suše u Tuzli i Program provođenja preventivnih mjera zaštite i spašavanja u 2024. godini u slučaju opasnosti od suše.

Razmatrani su prijedlozi o korištenju finansijskih sredstava JKP “Vodovod i kanalizacija” i JKP “Komunalac” za prevenciju i ublažavanje posljedica suše.

Također, razmatrana je Odluka o korištenju finansijskih sredstava za sufinansiranje Programa zdravstvenog zbrinjavanja nezbrinutih životinja u Tuzli.

Istaknuta je važnost proaktivnog pristupa u rješavanju problema izazvanih otežanim hidrometeorološkim uslovima i naglašena je saradnja svih nadležnih službi kako bi se osigurala adekvatna zaštita građana i resursa grada.

Gradska uprava Tuzle će nastaviti pratiti situaciju i poduzimati potrebne mjere za smanjenje rizika i osiguranje stabilnosti vodosnabdijevanja i čistoće grada.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti