Aktuelne vijesti

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Sejad Turnadžić: Psi lutalice su uništili sve

Datum:

Sejad Turnadžić: Psi lutalice su uništili sve

Grad Živinice godinama se suočava sa problemom pasa lutalica.

Veliki čopor, u utorak, u ranim jutarnjim satima napao je stado našeg sugrađanina Sejada Turnadžića.

Šteta je stopostotna.

Sejad ističe da psima nije mjesto na ulicama, jer su oni svakodnevna prijetnja građanima koji nisu u stanju da odbrane sebe, svoje najmilije i svoju imovinu od njihovih napada.

I danas, dva dana nakon nemilog događaja, naš sugrađanin Sejad Turnadžić teško pronalazi riječi da opiše slike kojima je nažalost svjedočio u utorak u ranim jutarnjim satima. Pored za oči teških prizora kaže da su isti utjecali na njegovu dušu i srce. Godinama je dane posvećivao svom malom stadu koje mu je služilo da odmori dušu, a psi lutalice u samo par minuta napravile su štetu koju će Sejad na duši nositi godinama. Sejad pojašnjava da se sve dogodilo u 10 minuta, te da nije stigao reagovati i spasiti stado koje se nalazilo u štali, pretpostavlja da je oko 10 pasa lutalica u čoporu provalilo u štalu.

Sejad ističe da se nikada do sada nije suočio sa ovakvim problemom te da u svom kraju nije viđao ovaj veliki čopor u prethodnim danima. Sejad dodaje da je nemili događaj prvo prijavio Policijskoj stanici čijim se službenicima zahvaljuje na empatiji i saradnji. Osim njih i inspektora niko više nije ponudio svoju pomoć. Pomoć Sejadu ni ne treba jer u prvi plan pored sebe i velike štete koju je pretrpio stavlja svoje sugrađane koje želi zaštititi od ovakvih napada pasa lutalica.

Sejad Turnadžić je  redakciji televizije Živinice dostavio snimke i fotografije koje su nastale neposredno nakon nemilog događaja, ali zbog uznemirujućeg sadržaja iste nećemo emitovati. Sejad je još jednom pozvao svoje sugrađane da što bolje zaštite sebe i svoju imovinu sa željom da on bude posljednji kojeg je zadesila ovakva sudbina, također pozvao je nadležne da reaguju po pitanju pasa lutalica u našem gradu.

 

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti