back to top

Aktuelne vijesti

Šest osoba u bolnici nakon stravičnog sudara u Tuzli, svi su teško povrijeđeni

Datum:

Šest osoba je hospitalizirano u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nakon stravične saobraćajne nesreće koja se noćas dogodila u tom gradu.

Kako je potvrđeno sa UKC-a Tuzla, svi su sa teškim tjelesnim povredama, dok su dvije osobe u najtežem stanju te su priključene na respirator.

Podsjećamo, noćas sat i deset minuta nakon ponoći, u tuzlanskom naselju Solana dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je sedam osoba zadobilo povrede. Od toga je šest osoba hospitalizirano u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić–Mujedinović je kazala da su svi pacijenti sa politraumom i teškim tjelesnim povredama i oni se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Aščerić-Mujedinović je precizirala da su dvije osobe u najtežem stanju te su one priključene na aparate za vještačko disanje

“Pacijent Ð.D. rođen 2002. godine zadobio je povrede glave, operisan je i nalazi se na respiratoru. Povrede glave, grudnog koša i kičme zadobio je pacijent M. V. koji je operisan i nalazi se na respiratoru. Pacijentica G.M. rođena 1997. godine zadobila je povrede vratne kičme i gornjih ekstremiteta, kod nje je planiran operativni zahvat i pacijentica samostalno diše”, navela je Aščerić – Mujedinović

goslim - smršaj zdravo

Prema njenim riječima, muškarac D.A. rođen 1996. godine, zadobio je povrede grudnog koša, kičme i abdomena te je trenutno u toku operativni zahvat. Pacijentica M.R. rođena 1986. godine zadobila je povrede glave, kičme i abdomena, samostalno diše te je planiran operativni zahvat.

“Pacijent M.E. rođen 2001. godine je hospitaloziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan je i komunikativan, a u toku je dodatna dijagnostika”, dodala je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a.

Na kućno liječenje je otpušten pacijent M.K. rođen 2002. godine, koji je obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju.

enovosti.ba

Najnovije vijesti