Aktuelne vijesti

Sindikat policije MUP-a TK se prvi put obratio javnosti nakon ubistva Amre Kahrimanović

Datum:

Sindikat policije MUP-a TK po prvi put se obratio javnosti saopćenjem nakon ubistva Amre Kahrimanović, koju je iz službenog pištolja upucao policijsku službenik Elvis Ćustendil.

“Povodom tragičnog događaja, ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK-a izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja. Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovine, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP TK-a, Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost.

Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima. Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika. Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka”  – saopćeno je.


tuzlainfo.ba

Najnovije vijesti