Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Skinut krov sa zgrade, upravitelj traži dodatni novac da se radovi završe –

Datum:

Jučerašnja rasprava u Facebook grupi Grad Tuzla na vidjelo je iznijela još jedan problem sa kojima se etažni vlasnici u kolektivnim stambenim objektima u Tuzli često susreću, a radi se o odnosu upravitelj-vlasnici stanova/poslovnih prostora.

Tako je vlasnica stana u ulici Batva 10 iznijela svoj i problem stara u toj zgradi.

-Ovo nema nigdje ljudi. Upravitelj zgrade Tehkomerc po potpisanom ugovoru sa firmom Lović danas je skinuo krov na stambenoj zgradi Batva 10 i ostavili su otkriveno sve. Traže od stanara veceras u 17 sati da hitno uplatimo po 250 KM ako želimo da se zgrada pokrije. Molim vas za info kome se obratiti jer sam na zadnjoj etaži i ukoliko padne kiša biti ce haos – napisala je jedna od stanarki u ovom ulazu.

Ubrzo se u raspravu uključio i direktor “prozvane” kompanije Lović & Co, koji je napisao da nesporazumi postoje ali da će radovi biti završeni.

-Prilikom dogovora za izvođenje radova, došlo je do nesporazuma izmedju upravitelja Tehkomerc i stanara zgrade. Kompanija Lović & Co je danas počela sa izvođenjem radova, ali je u poslijepodnevnim satima na inicijativu upravitelja napustila gradilište. Svakako da ne bi dopustili da stanari ostanu bez krova nad glavom a dolaze kišni dani, te vas ovim putem obavještavam da kompanija Lović sutra nastavlja sa radovima bez obzira na ishod nesporazuma izmedju stanara i upravitelja. Zgrada će biti pokrivena u predviđenom roku, te nemate potrebe za brigu – istakao je Edis Lović, director kompanije Lović & Co.

Podsjećamo, pravna lica koja mogu obavljati poslove upravitelja stambenih zgrada na području Grada Tuzle su „Bam Investtrade“ d.o.o. „Bosna lift“ d.o.o. „Cestotehnik“ d.o.o. „Tehkomerc“ d.o.o. i „Uni Bristol“ d.o.o. Tuzla.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti