back to top

Aktuelne vijesti

Sloboda želi proslaviti povratak u WWIN ligu BiH pobjedom

Datum:

Ovog vikenda se igraju utakmice posljednjeg, 30. kola, Prve lige FBiH. Fudbaleri Slobode će na Tušnju dočekati ekipu Simm Bau. Ova utakmica nema veliki rezultatski značaj jer je tuzlanski tim već osigurao prvo mjesto na tabeli i brz povratak u WWIN Ligu BiH.

Sloboda je ove sezone bila izuzetno dominantna u Prvoj ligi FBiH. Postigli su nekoliko klupskih rekorda, bili su najbolji i na gostovanjima i na domaćem terenu. Trener Zlatan Nalić i fudbaler Slobode Nikola Komazec se slažu da je sutrašnja utakmica kulminacija dosadašnje sezone.

“Radili smo po prvi put u nešto mirnijem ambijentu. Sutrašnja utakmica je važna za pobjedu, ali neće utjecati na konačan ishod tabele. Pripremamo se kao i za sve druge utakmice, s ciljem da osvojimo 3 boda. Želimo odigrati dobru utakmicu, pobijediti i obradovati naše navijače koji će biti na stadionu Tušanj sutra”, istakao je Zlatan Nalić.

“Ova utakmica je kao šlag na torti. Sutra treba da svi uživamo. Nadam se da će biti veliki broj navijača, kao što i očekujemo. Cilj je da se sutra zabije nekoliko golova i da ljudi uživaju. Pozivam sve navijače da dođu i naprave prelijepu atmosferu sutra”, naglasio je Nikola Komazec.

Nа današnjoj konferenciji za medije predstavnici kluba istakli su kako je bila vrlo uspješna sezona sa osvojenim peharima i povratkom u WWIN Ligu BiH.

“Imali smo izazove sa blokadom, ali smo uspjeli napraviti sjajan timski rad. Sutra imamo priliku proslaviti sa dva trofeja što nas čini veoma ponosnim”, rekao je Aleksandar Jović.

Utakmica Sloboda – Simm Bau igra se sutra na stadionu Tušanj u 19 sati. Od 14 sati će biti organizovana FAN zona i druženje navijača na pomoćnom terenu stadiona. Pozivaju sve navijače da dođu i zajedno proslave osvojeni trofej i povratak u WWIN Ligu BiH.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti