Aktuelne vijesti

Najbolja mjesta u Tuzli

Najbolja mjesta u Tuzli koja vrijedi posjetiti, uživati u...

Zakazana sjednica Skupštine TK, na dnevnom redu i Budžet za narednu godinu – .

Druga sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, bit ćeodržana...

Sportsko igralište kod škole Pazar u Tuzli bit će obnovljeno

Datum:

Obnova školskog poligona ispred Osnovne škole „Pazar“ u Tuzli od danas je izvjesnija.

Iako nije poznat datum početka radova, na školskoj manifestaciji upriličenoj u čast ispraćaja maturanata menadžment škole dobio je obećanja da će Vlada Tuzlanskog kantona finansijski podržati ovaj graditeljski projekt.

Ovo je baš lijepa prilika koju ćemo nositi iz škole u sjećanju, kazala je Samra Hasić, učenica generacije na ispraćaju maturanata Osnovne škole Pazar.

Ja sam u ovoj školi od svog prvog razreda i zaista mi je teško što se rastajemo jer nekako smo tu bili zajedno 9 godina. Nije jednostavno, ali se nećemo rastati. Ostat ćemo u kontaktu, ali krećemo sa novim zadacima, dodala je Samra.

Ona želi obrazovanje nastaviti u Medicinskoj školi. Nada se da je njena generacija zadnja koja je časove tjelesnog odgoja i velike odmore provodila na starom školskom poligonu „Pazara“ gdje je znalo biti i povreda, kaže ona. Posjeta delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona školskoj priredbi mogla bi ubrzati plan njegove obnove.

Danas smo došli da zajedno sa direktorom i uposlenicima obiđemo ovaj dio i da vidimo na koji način kroz kapitalna ulaganja, s obzirom da mi pripremamo program kapitalnih investicija za ovu godinu, pa da vidimo kako možemo da pomognemo ovoj Školi u koju se dugo nije ulagalo, kazao je ovom prilkom Ahmed Omerović, ministar za obrazovanje i nauku TK za RTVTK.
Nisu precizirali kad će to biti, ali svi očekuju da bude čim prije.

Mi ćemo ići po prioritetima jer u nekim školama su ulaganja prirotetnija. Imamo zahtjeve iz cijelog Tuzlanskog kantona. Kod nekih ima drugih problema od kojih zavisi odvijanje nastave, kao na primjer kad krov prokišnjava. Ići ćemo po prioritetima i imamo namjeru i ovdje da pomognemo, dodao je ministar Omerović.

Ranije procjene školskog menadžmenta bile su da za obnovu poligona treba oko 80.000 KM, ali je građevinski materijal u međuvremenu značajno poskupio. Da zaokruže finansijsku konstrukciju trebat će ponovnu detaljnu procjenu.

Naši učenici ostvaruju značajne rezultate u sportskim takmičenjima i ovo je prilika da im popravimo uslove koje dosad nismo imali jer naš sportski poligon je prilično uništen i dotrajao, kazao je Almir Dorić, direktor tuzlanske OŠ “Pazar”.

U Školi u perspektivi očekuju i novac od projekata iz oblasti energetske efikasnosti kako bi obnovili oluke, zidnu fasadu i krov. (RTVTK)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti