back to top

Aktuelne vijesti

Srebrenik: Održana prezentacija opreme i sredstava za spašavanje

Datum:

Grad Srebrenik i Gradski stab civilne zaštite kontinuirano ulažu značajna finansijska sredstva u opremanje struktura zaštite i spašavanja, a na Gradskom šetalištu održana je prezentacija dijela opreme i sredstava nabavljenih u protekle 2 godine.

Inače, srebrenik ima 8 službi zaštite i spašavanja, a na ovoj prezentaciji učestvovale su službe zaštite od požara, medicinske pomoći, služba za zbrinjavanje,za zaštitu životinja i namirnica životinjskog porijekla,gorska služba spašavanja i služba za čistoću.

-“U protekle dvije godine značajan je pomak napravljen s ulaganjima u opremu za spašavanje. Uloženo je oko 100 000 KM, a s ulaganjima sigurno nastavljamo i u narednom periodu”, rekao je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić

Srebrenik se može pohvaliti da ima dobru opremljenu i aktivnu Gorsku službu spašavanja čiji članovi imaju dosta posla kako u ovoj lokalnoj zajednici, tako i širom BiH i svijeta, a također, prilično je aktivna i služba za zbrinjavanje koju čine aktivisti Crvenog križa Srebrenika.

Veliki broj građana Srebrenika danas je mogao vidjeti čime raspolažu službe zaštite i spašavanja, a vrijedi istaći i da je veći broj srebreničkih srednjoškolaca prisustvovao ovoj prezentaciji.

www.radiosrebrenik.ba

Najnovije vijesti