back to top

Aktuelne vijesti

Srebrna medalja za Specijalnu olimpijadu BiH na Evropskom inkluzivnom prvenstvu u košarci za žene

Datum:

Evropsko prvenstvo u košarci za žene održano je od 5. do 9. juna u Zrenjaninu, na kojem je ženska inkluzivna reprezentacija Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u drugoj diviziji. Titulu evropskih prvakinja osvojila je reprezentacija Specijalne olimpijade Bugarske, dok je treće mjesto osvojila ekipa Specijalne olimpijade Srbije 2.

U prvoj diviziji, pobjednik je bila reprezentacija Specijalne olimpijade Srbije koja je u finalnoj utakmici pobijedila reprezentaciju Litvanije. Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Specijalne olimpijade Portugala.

Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine su predstavljale košarkašice: Sedina Brkić, Selma Šodić, Zlatka Tucaković, Almedina Trebinjac, Dragana Mašić, te inkluzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić, Inela Ahmetović i Ena Baltić.

U stručnom štabu reprezentacije bili su Asim Topalović kao selektor i treneri Suzana Miličević i Dževad Malkić, dok je šef delegacije Kada Delić Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.

Selektor Asim Topalović nije skrivao svoje oduševljenje osvojenom srebrnom medaljom, istakavši da su djevojke ulazile u svaku utakmicu sa posebnim žarom i željom za pobjedom.

Najiskrenije čestitke upućujemo organizatoru Evropskog inkluzivnog prvenstva u košarci za žene, Specijalnoj olimpijadi Srbije, koji su ovo takmičenje organizovali na izuzetno visokom nivou, potvrđujući slogan Special Olympicsa “O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŽIVI”.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti