back to top

Aktuelne vijesti

Stravičan zločin u Gradačcu –

Datum:

Tri osobe su danas usmrćene na području Gradačca a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama, saopćeno je iz Tušilaštva TK. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.
Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama. u Gradačcu.
Policijske snage su na terenu.
Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Ko je bio Sulejmanović – osoba od ranije poznata policiji?
Nermin Sulejmanović koji je u Gradačcu ubio svoju bivšu suprugu i još dvije osobe, a ranio tri, od ranije je poznat policiji. On je 2013. godine uhapšen kao član velike narko-grupe na čelu sa Emirom Kodžagom. U okviru tadašnje akcije MUP-a TK, uhapšeno je 25 osoba ukupno.
Godinu dana kasnije postao je poznat po tome što je pokušao prokrijumčariti 806 kilograma marihuane u Hrvatsku. Njegova “posada” uhapšena je na brodici blizu Primoštena, ali i on u okviru, akcije “Nikita”. Pali su jer su mislili da mogu proći neopaženo pored lučke kapetanije i jesu, ali nisu znali da ih policija prisluškuje.
Za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica 2016. godine, zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti