Aktuelne vijesti

Studenti Filozofskog fakulteta u Tuzli se žale na ponašanje profesora –

Datum:

Studenti psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 22. septembra su podnijeli upravi fakulteta i Univerziteta žalbu na profesora koji se, prema njihovom mišljenju, prema studentima odnosi sa nepoštovanjem.

– Prolaznost na predmetima koje vodi dotični profesor je izrazito niska te je zbog težine ispita studentima onemogućen prelazak na narednu godinu kao i diplomiranje – navela je grupa studenata koja je jučer protestvovala ispred Filozofskog fakulteta.

Studenti su naveli da obzirom da smatraju da nisu dobili adekvatan odgovor od fakulteta i Univerziteta na upućenu žalbu, te su stoga jučer organizirali proteste ispred fakulteta s ciljem da budu saslušani i da se kako navode osiguraju njihova prava.

– Neprihvatljivo je da Univerzitet kontinuirano dopušta ovakvo ponašanje profesora te se oglušava na dugogodišnje žalbe koje studenti podnose. Nadamo se da će naš današnji iskorak u javnost dovesti do adekvatnog odgovora nadležnih službi – naveli su studenti.

Ispred fakulteta su se pojavili sa natpisima rečenica koje im je prema njihivim tvrdnjama upućivao profesor.

Sudenti su na našu adresu poslali i video snimak koji ilustruje nedolično ponašanje profesora tokom predavanja, ali nismo ga objavili obzirom da je teško utvrditi da li se zaista radi o profesoru za koga se tvrdi da je na snimku.

Studenti su se žalili na postupke profesora dr.sci. Alije Selimovića. /Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti