back to top

Aktuelne vijesti

Svečano obilježen Dan policije u TK |

Datum:

Povodom obilježavanja 22. maja Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je  na spomen obilježju ispred zgrade sjedišta MUP TK-a, položeno cvijeće i odata počast poginulim pripadnima policije, dok je centralno obilježavanje ovogodišnjeg Dana policije održano u Živinicama, gdje je upriličen defile policijskih službenika i vozila kroz centar grada, polaganje cvijeća na spomen obilježjima Ljiljan i kod biste heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Nesiba Malkića. Takođe je na novootvorenom Trgu pripadnika policije RBiH 1991-1995. u Živinicama, izvedena pokazna vježba Jedinice policije za specijalnu podršku,  nakon čega je upriličena svečana akademija u Bosanskom kulturnom centru Živinice. U uvodnom dijelu programa svečane akademije prisutnima su se obratili direktor Uprave policije Dževad Korman, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, dok je pozdravni govor ispred grada domaćina održao v.d. gradonačelnika Began Muhić.

Nakon uvodnih obraćanja, upriličen je kulturno-zabavni program, te su uručene zahvalnice za uspješnu saradnju i podršku u radu ovog Ministarstva/Uprave sljedećim saradnicima: Vlada Tuzlanskog kantona, Državna agencija za istrage i zaštitu Regionalni ured Tuzla, Obavještajno sigurnosna agencija BiH Terenski ured Brčko, Policija Brčko Distrikta, Medijska kuća Radio televizija Slon i Klub streljačkih sportova “TargeTZ” Tuzla za dosadašnju uspješnu saradnju i podršku Upravi policije MUP TK-a.

Povodom “22. maja – Dana policije”, ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije su, u skladu sa Pravilnikom o priznanjima, pohvalama i nagradama MUP TK-a donijeli Odluke o dodjelama novčanih nagrada i pohvala za policijske službenike, državne službenike i namještenike ovog Ministarstva/Uprave. Za postignute rezultate u radu i doprinos u ostvarivanju osnovnih funkcija MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave policije u proteklom periodu u viši čin unaprijeđeno je 77 službenika policije (17 policijskih službenika iz čin “narednik” u čin „stariji narednik“, kao i 60 policijskih službenika iz čina “policajac” u čin “stariji policajac”). Novčano je nagrađeno 35 zaposlenika, dok je pohvaljeno njih 58.

Manifestaciji obilježavanja Dana policije TK-a, pored službenika MUP-a TK-a/Uprave policije, prisustvovali su predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, predstavnici Agencija za provođenje zakona i drugih organizacija koje sarađuju sa MUP TK-a i Upravom policije, politički dužnosnici, predstavnici medija, kao i drugi saradnici i gosti.

MUP TK


rtv7.ba

Najnovije vijesti