Aktuelne vijesti

Televizija Slon danas slavi 18 godina rada

Datum:

Prije tačno 18 godina, 1. decembra 2005. godine, televizijska kuća RTV Slon počela je sa emitovanjem redovnog programa.

Taj izuzetno hrabar potez napravljen je uz veliki entuzijazam menadžmenta i uposlenika televizije Slon extra, ali posredstvom, tada, izuzetno skromne i skupe tehnologije.

– U proteklih 18 godina naše saradnje s vama, objektivno smo pratili brojne procese, postavljali pitanja na koja su sagovornici nerijetko izbjegavali dati odgovore i što je najvažnije, ostali smo dosljedni istini. Istinito, pravovremeno, objektivno i tačno neke su od ključnih riječi kada je u pitanju plasiranje informacija našim gledateljima. U ovih 17 godina u televizijskom eteru s vama je informacije dijelio veliki broj novinara, reportera, spoljnih saradnika, ali i kolega iz tehničkog sektora, koji su uvijek dajući maksimum nastojali prenijeti informaciju – istakli su u rođendanskoj informaciji kolege sa RTV Slon.

Te 2005. godine nnjihov program se mogao pratiti samo preko kablovskog operatera u Tuzli. Postepeno se šireći i prevazilazeći sami svoje mogućnosti, danas emituju TV program putem mreže zemaljskih predajnika na 54 kanalu UHF, te putem brojnih kablovskih i IPTV operatera, te putem interneta.

Prije nekoliko godina počeli su emitovati i program u full HD formatu.

Rođendanskim čestitkama kolegama sa RTV Slon, sa kojima imamo dugogodišnju korektnu i kvalitetnu saradnju, pridružuje se i tim Tuzlainfo.ba portala.


tuzlainfo.ba

Najnovije vijesti