back to top

Aktuelne vijesti

Teočak će dobiti novi i savremeni travnjak na stadionu u Mumbašićima

Datum:

NK “Teočak” jučer je organizovao druženje igrača i Uprave kluba. Bila je ovo prilika da u odličnoj atmosferi analizira jesenja polusezona I sve ono što je urađeno u proteklom periodu.

Iskoristili smo ovu priliku za razgovor sa prvim čovjekom NK “Teočak” Suadom Mustajbašićem, koji je govorio o planovima za budućnost, ali i ekskluzivno za naš mediji najavio značajno ulaganje u renoviranje travnjaka na stadionu NK “Teočak”, koji će u buduće nositi naziv “Štirac arena”.

Gospodine Mustajbašiću, kraj je godine i ovo je prilika da sumiramo rezultate, kako sportske tako i na infrastrukturne projekte koji su realizovani na stadionu u Mumbašićima ?

Što se takmičenja tiče, možemo biti zadovoljno. Upisali smo 4 pobjede i dva remija, te se sa 14 bodova nalazimo blizu sredine tabele, što i jeste bio naš cilj. Možda smo mogli imati i neki bod više, ali zbog nekih drugih okolnosti koje su nas pratile nalazimo se tu gdje smo. Moram naglasiti da imamo možda i najmlađu ekipu u ligi i da su sve to djeca Teočaka. Raduje me da smo večeras na ovom druženju potvrdili da ćemo kostur prvog tima imati na raspolaganju i u drugom dijelu sezone, pa očekujemo još bolje rezultate. Moram napomenuti da smo pokrenuli aktivnosti i na osnaživanju našeg omladinskog pogona, tako da fudbal u Teočaku ima perspektivu. Što se infrastrukturnih projekata radi, zaista smo učinili mnogo na uređenju našeg stadiona. Kažu da slika govori više od riječi, pa svi mogu na fotografijama vidjeti kakvo smo stanje na stadionu zatekli kada smo došli i kakvo je stanje sada.

Šta je to što je urađeno u protekloj godini i kakvi su planovi za budućnost ?

Prije svega izgradili smo tribine na našem stadionu i to je nešto čime se ponosim. Same radove su finansirali viši nivoi vlasti, odnosno Vlada TK-a, dok su plastične stolice nabavljene zahvaljujući akciji koju smo realizovali sa našim navijačima i prijateljima kluba. Sama tribina, sa stolicama, ogradom i betonskim raodvima koštala je oko 52 hiljada KM. Od čega su naši navijači prikupili oko 8 300 KM, sponzori oko 2 000 KM, dok su ostatak sredstava izdvojile institucije vlasti.

Za sanaciju svlačionica uložili smo 30 hiljada KM. Evo ekskluzivno za vaš mediji da najavim da je budući veliki projekat na našem stadionu, uređenje travnjaka. To nam je prioritet, budući da nam je teren u lošem stanju nakon svake suše ili neke druge vremenske nepogode. Vrijednost projekta je cirka 100 000 KM. Već su pokrenute aktivnosti na tom projektu, određena sredstva imamo i vjerujem da će radovi početi uskoro. Cilj nam je da Teočak ima jedan od najljepših stadiona u okruženju i siguran sam da ćemo taj cilj i ostvariti. Iskreno se nadam da će svi radovi biti završeni do početka proljetne sezone i da će “Štirac arena”, kako planiramo zvanično zvati stadion u Mumbašićima, biti zaista ponos svakog Teočanina.

To su zaista lijepe vijesti. Osim travnjaka, kakvi su drugi planovi ?

Već sam rekao da nam je travnjak prioritet, a tu svakako mislim i na navodnjavanje terena i to ćemo morati riješiti. Taj travnjak moramo redovno održavati i navodnjavati, tako da ako ne riješimo navodnjavanje nismo dobili ništa. I tu ima nekih projekata i ideja, ali o tome možemo pričati kada dođe vrijeme za to. Planiramo radove i na tribini, konkretno natkrivanje tribine, zatim uređenje pristupnog puta do tribine, reflektore na stadionu… Koristim i ovu priliku da se zahvalim svima koji su nam pomogli u proteklom periodu, posebno našim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba, koji su prepoznali naš trud i koji su uz nas u svakoj akciji. Hvala im u moje ime i u ime NK “Teočak”. Zajedno nastavljamo dalje pisati stranice ove lijepe price u Teočaku, zaključio je za kraj predsjednik NK “Teočak”, Suad Mustajbašić.

rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti