Aktuelne vijesti

Tešanjski sajam posjetili živinički srednjoškolci

Datum:

tešanjski sajam posjetili živinički srednjoškolci

Drugi dan 17. Međunarodnog privrednog sajma u Tešnju bio je ispunjen nizom prezentacija privrednih i finansijskih institucija i organizacija iz naše zemlje i iz šire regije kao i prezentacijom Grada Živinice kao grada – partnera ovogodišnjeg izdanja privrednih susreta u Tešnju.
Pored spomenutog, danas su Sajam posjetili i učenici srednjih škola sa područja Grada Živinice i obišli, između ostalog, i štandove renomiranih firmi koje egzistiraju na području naše lokalne zajednice a koje su se pojavile kao izlagači na jednoj od najvažnijih privrednih smotri u našoj državi.
150 učenika Mješovite srednje škole i Gimnazije Živinice danas je posjetilo Tešanj i obrelo se na 17. Međunarodnim privrednim susretima kako bi iz prve ruke osjetili dah sajma i izvanrednog ambijenta koji je prisutan na najvećoj smotri privrede u našoj zemlji.
Susreli su se i sa predstavnicima grada Živinice, prvim ljudima gradaske uprave kao i sa nekolicinom privrednika i sa istima su imali zanimljive i korisne razgovore.
Prvi čovjek Grada Živinice gradonačelnik Began Muhić živiničke srednjoškolce je uupoznao sa nastupom naše privrede na Sajmu i ukazao na mogućnost da jednog dana neki od njih i sami postanu biznismeni i prezentiraju svoje poslovne uspjehe i dostignuća na nekom od ovakvih sajmova.
Svoja teoretska i praktična iskustva u oblasti ekonomije i privrede učenicima je predočio i dr Bahrija Umihanić profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Veoma zanimljivo bilo je i obraćanje, živiničkim srednjoškolcima, vlasnika jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkoh kompanija HIFA OIL Izudina Ahmetlića.
Nakon ovih zanimljivih susreta i razgovora, živinički srednjoškolci obišli su Tešanjski sajam i kući ponijeli mnogo lijepih i korisnih impresija i informacija koje im mogu pomoći u njihovom budućem profesionalnom usmjerenju.

Jasminko Razić

Prethodni članakIzvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.09.2023. godine

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti