back to top

Aktuelne vijesti

Teška saobraćajna nesreća na M 1.8 kod Srebrenika: Dvoje teško povrijeđenih

Datum:

U jutarnjim satima 18. aprila 2024. godine došlo je do ozbiljne saobraćajne nezgode na magistralnom putu M 1.8, u mjestu Novo Naselje Polje, Grad Srebrenik.

U nezgodi su učestvovali dva vozila, VW Golf II, kojim je upravljao A.V. (1949) iz Dedića, te VW Passat, za čijim volanom je bio R.Dž. (1957) iz Srebrenika.

U nesreći su zabilježene teške tjelesne povrede vozača Golfa A.V. i njegove suputnice M.V. (1951), oboje iz Dedića, koji su zadržani na daljnjem liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, odnosno u Klinici za ortopediju i traumatologiju i Klinici za hirurgiju.

Sa druge strane, vozač i suputnica iz Passata, R.Dž. i S.Dž., prošli su s lakšim tjelesnim povredama i nakon ukazane medicinske pomoći upućeni su na kućno liječenje.

Saobraćaj na ovoj dionici bio je potpuno obustavljen od 10:05 do 10:25 sati, što je dodatno komplikovalo situaciju na putu.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a policijski službenici PU Srebrenik su preduzeli sve potrebne mjere i radnje vezane za ovu nesreću.

enovosti.ba

Najnovije vijesti