back to top

Aktuelne vijesti

Turistički forum 2023: Unaprjeđenje turističkog sektora kroz dijalog i razmjenu iskustava |

Datum:

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizuje Turistički forum 2023, koji će se održati u Tuzli od 23. do 24. maja 2023. godine. Ovaj iznimno značajan događaj okupit će turističke radnike, predstavnike javnog i privatnog sektora s ciljem razmjene iskustava, potreba i inicijativa za unaprjeđenje poslovanja u oblasti turizma.

Turistički forum 2023 ima za cilj stvaranje platforme kroz koju će učesnici i učesnice imati priliku da na jednom mjestu razgovaraju o ključnim temama, identificiraju potencijalne izazove te zajednički rade na razvoju i napredovanju turizma u Tuzlanskom kantonu. Ovaj forum predstavlja izvrsnu priliku za uspostavljanje kontakata i partnerstava između ključnih aktera u turističkom sektoru te će potaknuti daljnji rast i razvoj turističke industrije u regiji.

Tuzlanski kanton se ističe brojnim turističkim atrakcijama, raznovrsnom turističkom ponudom te izvrsnom povezanošću s regijom zahvaljujući aerodromu i dobroj cestovnoj mreži. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo poduzimaju sve potrebne korake kako bi unaprijedili turističke potencijale, posebno u području infrastrukture, ugostiteljstva, individualnog smještaja i drugih ključnih segmenata. Očekuje se da će Turistički forum 2023 doprinijeti jačanju kapaciteta učesnika i učesnica u njihovom budućem radu kroz dijalog s predstavnicima javnog i privatnog sektora.

Forum će se sastojati od niza prezentacija i panel diskusija koje će omogućiti interakciju između prisutnih učesnika. Gosti će imati priliku postavljati pitanja, razmjenjivati mišljenja i savjete s kolegama iz industrije. Tokom foruma bit će predstavljena “Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027” kao i projekt “Visit Tuzla Canton”, koji označava početak planskog razvoja turizma i sveobuhvatne promocije turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona.

Dodatne informacije o programu “Turističkog foruma 2023“, prijave i agendu događaja pronađite na našoj stranici  www.visittk.ba. 

Pridružite nam se na Turističkom forumu 2023 i budite dio svih značajnih dijaloga o budućnosti turizma u Tuzlanskom kantonu. Vaše prisustvo i sudjelovanje doprinos je napretku cijele turističke industrije te stvaranju još privlačnijeg i konkurentnijeg TK kao turističke destinacije.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti