Aktuelne vijesti

Tuzla: Napredni kurs ultrazvučne dijagnostike okupio 30 specijalista ginekologije i akušerstva

Datum:

Proteklog vikenda, u hotelu Mellain u Tuzli, održan je Napredni kurs ultrazvučne dijagnostike, fokusiran na fetalnu ehokardiografiju i skrininig prvog tromjesečja.

Organizator ovog značajnog skupa bio je Zavod za humanu reprodukciju “Balić” Tuzla u saradnji sa vodećim svjetskim proizvođačem ultrazvučnih sistema “Canon Medical Systems” iz Japana te kompanijom “Berg” iz Sarajeva.

Kurs je okupio trideset doktora specijalista ginekologije i akušerstva koji su imali priliku proširiti svoje znanje kroz predavanja vodećih stručnjaka u ovoj oblasti: PROF. DR. DEVLETA BALIĆ, Tuzla, PROF. DR. ADEM BALIĆ, Tuzla, DR. VITA ZIDERE, London, DR. TRISHA VIGNESWARAN, London, DR. KLINTA LISNERE, Riga, DR. IVAN ZMIJANOVIĆ, Šibenik, DR. ENIS HASANOVIĆ, Sarajevo.

Predavanja su se fokusirala na najnovije trendove u fetalnoj ehokardiografiji i skrininigu prvog tromjesečja, ističući konstantnu potrebu za unaprjeđenjem znanja i vještina u području ultrazvučne dijagnostike u Bosni i Hercegovini.

tuzla: napredni kurs ultrazvučne dijagnostike okupio 30 specijalista ginekologije i akušerstva

Zahvaljujući podršci organizatora, učesnici su imali priliku raditi s najsavremenijim ultrazvučnim sistemima, unapređujući svoje dijagnostičke vještine. Ovaj kurs nije samo pružio značajno stručno usavršavanje, već je bio i korak naprijed u podizanju standarda zdravstvene njege pružene pacijenticama u regiji.

– Zahvaljujemo svim stručnjacima, organizatorima i učesnicima na angažmanu i entuzijazmu koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja. Napredak u medicini nezaustavljivo ide naprijed, a ovakvi skupovi su ključni za ostvarivanje kvalitetne zdravstvene njege za sve pacijente – istakli su organizatori.


tuzlainfo.ba

Najnovije vijesti