Aktuelne vijesti

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne...

Tuzla: Pristupilo se sanaciji ulice Put Gradina |

Datum:

Od juče radne mašine se nalaze u ulici Put Gradina gdje se već pristupilo sanaciji dijela ulice na kojoj su rupe ugrožavale normalno odvijanje saobraćaja.

Pohvalna je brza reakcija nadležnih kako bi se ova prilično frekfentna ulica koja se nalazi tik uz Univerzitetsko klinički centar Tuzla sanirala i dovela u normalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćaja nakon čega će biti povećana sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

I dalje na ovom djelu veliki problem predstavlja nedostatak parking prostora jer su pješaci zbog parkiranih automobila na trotoaru prinuđeni se kretati ulicom.

Također, nepohodno je pojačati i uličnu rasvjetu koja bi omogućila bolju sigurnost kretanja kako vozača automobila tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

Podsjetimo, trenutno su u toku radovi i na održavanju putne infrastrukture na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli, na relaciji od raskrnice kod Građevinske škole do raskrsnice Brčanska malta kao i radovi na sanaciji putne infrastrukture na putu Gradina od ulice Prof. dr. Ibre Pašića odnosno od raskrsnice sa ulicom Džindić mahala prema objektima UKC-a Tuzla.

Nakon što nevedeni radovi budu okončani u narednih 10 do 15 dana ovisno o vremenskim uslovima počet će sanacija oštećenih dijelova ceste na sjevernoj saobraćajnici.

/Tuzlanski.ba

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti